Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αποκατάσταση μιας χρόνιας στρέβλωσης για τους ηλεκτρολόγους αποφοίτους από ΙΕΚ

Στις 12/6/2012 και μετά από αρκετά χρόνια διαβουλεύσεων, καταγγελιών στο ΣτΕ, στο συνήγορο του πολίτη πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση μιας χρόνιας στρέβλωσης όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηλεκτρολόγων αποφοίτων από ΙΕΚ. Ψηφίστικε το ΠΔ 108 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 141Α.

Μέχρι σήμερα όποιος έπαιρνε πιστοποίηση από τον ΟΕΕΚ για την ειδικότητα Τεχνικός εσωτερικών εγκαταστάσεων ουσιαστικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Είχε ΜΗΔΕΝ επαγγελματικά δικαιώματα πάνω στην ειδικότητα της ηλεκτρολογίας. Μία απίστευτη αδικία που ταλαιπώρησε πολύ κόσμο που δεν γνώριζε για πάρα πολλά χρόνια (από καταβολής ΙΕΚ!!!). 

Σύμφωνα με μία μικρή έρευνα όλο το κόλλημα προερχόταν αφενός από το ΤΕΕ όπου διαμαρτυρόταν για μία διάταξη μέσα στα εκάστοτε ΠΔ η οποία ουσιαστικά εξίσωνε τα Kw εγκατάστασης σε ηλεκτρολόγους τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ενώ από την άλλη κολλούσε και από μεριά συνδέσμων ηλεκτρολόγων, ηλεκτροτεχνιτών κτλ οι οποίοι ουσιαστικά δεν θέλανε να βγει και άλλος κόσμος στην αγορά εργασίας και μικρύνουν τα κομμάτια της πίτας.

Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω αλλά θα επανέλθω μόλις το διαβάσω και το κρίνω σκόπιμο να αναφέρω κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου