Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μεγάλη απάτη με φωτοβολταϊκά

Έναν 30χρονο άνδρα που «έγδυσε» πέρυσι τον Ιούνιο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στρυμονοχώρι  συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών.
 
Σε βάρος του δράστη, αλλά και του 33χρονου συνεργού του που λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 30χρονος αφαίρεσε από φωτοβολταϊκό πάρκο ενός 37χρονου, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στο Στρυμονοχώρι Σερρών, 176 ηλιακούς συλλέκτες ισχύος 50 kW και τρείς μετατροπείς- inverter , συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Ακολούθως, ο 33χρονος συνεργός του αγόρασε τον Ιούλιο του 2012 το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες τεσσάρων ανυποψίαστων πολιτών.

Ο 33χρονος αγόρασε τα κλεμμένα φωτοβολταϊκά έναντι 16.000 ευρώ και στη συνέχεια αποκόμισε 66.000 από τους ανυποψίαστους πολίτες για την τοποθέτηση τους ως νόμιμων και καινούργιων υλικών.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με τοποθέτηση των αφαιρεθέντων αντικειμένων στις στέγες τους:

-στην οικία 28χρονου στο Ποντισμένο Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 43 ηλιακοί συλλέκτες και ένας μετατροπέας, συνολικής αξίας 11.000 ευρώ.

-στην οικία 68χρονου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 43 ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας 17.000 ευρώ.

-στην κτηνοτροφική μονάδα 51χρονου στο Χαρωπό Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 43 ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

-στην οικία 53χρονου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 41 ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.

Μετά από έφοδο στο σπίτι του 30χρονου δράστη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

-172 ηλιακοί συλλέκτες, εκ των οποίων οι 170 τους αποδόθηκαν υπό μεσεγγύηση στους ανωτέρω παθόντες και

-Ένας μετατροπέας- inverter .

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου