Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ηλεκτρική εγκατάσταση κουζίνας

Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας παρουσιάσω την κατασκευή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μιας κουζίνας που παρέδωσα πριν λίγες μέρες. Θα δείτε φωτογραφίες της εγκατάστασης καθώς και κάποια tips που θα δώσω.

Στην αρχή πρέπει να σκάψουμε για να περάσουμε τις σωλήνες. Το σκάψιμο θα γίνει ανάλογα των γραμμών που θα μας δείχνει κάποιο σχέδιο ή ανάμεσα στην προφορική συμφωνία-επιθυμία του ιδιοκτήτη για το πως επιθυμεί να έχουμε αυτές τις γραμμές. 

Στις κουζίνες που φτιάχνω σκάβω μόνο τις κάθετες διαδρομές ενώ τις οριζόντιες τις περνάω με κανάλι. Αυτό το κάνω για δύο λόγους. Ο ένας είναι η ταχύτητα και οι λιγότερες φθορές στους τοίχους και ο άλλος είναι ο πλήρης έλεγχος τις εγκατάστασης. Ο έλεγχος επιτυχάνεται αφού όλες οι διακλαδώσεις θα γίνουν στο κανάλι το οποίο θα τρέξει πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. (Στην χωνευτή τελείως εγκατάσταση οι διακλαδώσεις γίνονται στα κουτιά διακλάδωσης που υπερκαλύπτωνται από τα ντουλάπια. Και σε περίπτωση βλάβης χρειάζονται πολλά μερεμέτια καθώς και οικονομική επιβάρυνση για την αποκατάσταση αυτών καθώς πρέπει να ανοίξουμε τρύπες στα ντουλάπια, για να βρούμε τα κουτιά και να επιδιορθώσουμε τη βλάβη).

Οι πριζοδιακόπτες που προτείνω στους πελάτες είναι ενιαίου πλαισίου καθώς είναι πιο όμορφοι οπτικά από τους μεμονωμένους αλλά και πιο γρήγοροι στην τοποθέτησή τους.

Κάποτε η κουζίνα ήταν χώρος γραφείου



Σκάψιμο στα κατεβατά

  

Τοποθέτηση καναλιών 



Σωλήνωμα και χτίσιμο διακοπτών





Γέμισμα στα σκαψίματα


Σύνδεση ταινίας led σε profil αλουμινίου για κρυφό φωτισμό


Το αποτέλεσμα με τη σύνδεση κρυφού φωτισμού, πριζοδιακοπτών και συσκευών 

 


Και όλα αυτά γρήγορα οικονομικά και με μια εγκατάσταση ασφαλή και σύγχρονη.

2 σχόλια:

  1. συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι ηλεκτρική εγκατάσταση μισές δουλείες λάθος τρόπος σκέψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναπτύξτε μου παρακαλώ ποιες είναι οι μισές δουλειές και ο λάθος τρόπος σκέψης να το συζητήσουμε

      ευχαριστώ για το σχόλιο

      Διαγραφή