Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κουρεύονται οι ταρίφες ΚΑΙ στα παλιά φωτοβολταϊκά



Και ξεκίνησαν οι "ομορφιές" στις παλιές ταρίφες των Φ/Β. Δημοσιεύματα από τα "ΝΕΑ" και το enikos.gr αλλά και από αλλού αναφέρουν πως πρέπει όπωσδήποτε να γίνει κάποιο κούρεμα στις ταρίφες των επενδυτών στα Φ/Β που έχουν υπογράψει σύμβαση με το Δημόσιο για την περίοδο 2009 εώς και το τέλος του 2013! Συζαητάμε για ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ την περίοδο εγκατάστασης Φ/Β. Σύσωμος σχεδόν ο ηλεκτρονικός τύπος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα του μέτρου καθώς η μαύρη τρύπα του ΛΑΓΗΕ είναι τεράστια και σε άλλη περίπτωση θα πρέπει τουλάχιστον να τριπλασιαστή το παλιό τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (αυτό φαντάζομαι είναι για να πεισθεί και ο κόσμος και να μην δυσανασχετήσει).

Από τα δημοσιεύματα καταλαβαίνω ότι μιλάνε για τους επαγγελματίες παραγωγούς και ίσως και για τους αγρότες αφού αναφέρονται σε περίπου 6.000-7.000 συμβάσεις. Να σημειώσουμε ότι οι επαγγελματίες ήδη δεν τα βγάζουν πέρα καθώς τους έχει επιβληθεί το χαράτσι το οποίο αν θυμάμαι καλά ξεπερνάει το 20% του τζίρου. Βάλτε μέσα, τόκους από δάνεια που πήραν για να φτιάξουν το Φ/Β, δόσεις για τα δάνεια αυτά, συντήρηση του έργου και εφορία, τότε καταλαβαίνετε ότι το έργο τους προς το παρόν δεν βγάζει κέρδος. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι ο ΛΑΓΗΕ τους πληρώνει έναντι κάθε εξάμηνο και αν τους πληρώνει κιόλας, βλέπετε πού ακριβώς καταλήγουν οι επενδύσεις μικρομεσαίων στην Ελλάδα. 

Στην Ελλάδα που φωνάζει ότι χρειάζονται επενδύσεις, που προστατεύει με ΜΑΤ μεγαλοεπενδυτές (σ.σ. Σκουριές, Κοπελούζος κτλ) με επενδυτικά χαρτοφυλάκια αμφιβόλου ποιότητας, ενώ όλους τους μικρότερους τους κυνηγάει σαν τα σκυλιά. 

Αυτές λοιπόν οι "ομορφιές" είναι που ανοίγουν τον δρόμο κατά την γνώμη μου για τη φορολόγηση κατ' αρχήν και κατά δεύτερον για το κούρεμα ΚΑΙ των οικιακών Φ/Β που εκεί θα κλάψουν μανούλες. Καθώς μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, που στηρίχτηκε στις δεσμεύσεις του κράτους για εγγυημένες τιμές και αφορολόγητο εισόδημα έως 8.000€/έτος που έβαλε όλο του το βιος για να εξασφαλίσει ένα εισόδημα για τα παιδιά του. 

Για μία ακόμα φορά το κράτος κρίνεται επιεικώς αφερέγγυο και ίσως να διακρίνω και έναν δόλο σε όλο αυτό το πανυγήρι με τα Φ/Β καθώς η υπόθεση θυμίζει λίγο από εγκλωβισμένους Χρηματιστηρίου.

ΥΓ Δεν είναι τυχαίο πως πολλά σάιτ, δημοσιεύουν ή αναδημοσιεύουν την είδηση χρησιμοποιώντας φωτογραφία οικιακής εγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου