Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

To μέλλον στα Φ/Β είναι το net metering.

Πεδίο άμεσης και εφικτής ανάπτυξης εξακολουθεί να αποτελεί ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής στενότητας. Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου, Γιώργος Γεωργίου ο κλάδος των ΑΠΕ παρουσιάζει σημαντική αύξηση το 2013.
Όπως είπε, η διοικητική αλλαγή στο σύνδεσμο συμπίπτει χρονικά με μια μεταβατική φάση κυρίως  για την αγορά φωτοβολταϊκών, αφού η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει νέα προγράμματα. «Καθήκον μας είναι η επανεκκίνηση της αγοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο χάρτης της αγοράς της ενέργειας στη χώρα μας αλλάζει, προτεραιότητά μας είναι η προώθηση της ορθολογιστικης χρήσης των ΑΠΕ. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη της αγοράς με το πέρασμα σε μια νέα εποχή, όπου το χαμηλό κόστος της ολοένα αναπτυσσόμενης ηλιακής τεχνολογίας θα επιτρέψει την αύξηση του εθνικού στόχου για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ιδιαίτερα της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι το μέλλον. Ειδικότερα, τα προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  για ιδιοκατανάλωση.

«Πρόκειται για σχέδια που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για της επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Με το net metering, τα φωτοβολταϊκά δεν είναι απλά επένδυση με σκοπό τη δημιουργία εσόδων, αλλά χρησιμοποιούνται για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και την προστασία των καταναλωτών από τις συνεχείς αυξήσεις στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην ουσία net metering δίνει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια να παράγει μόνη της την ενέργεια που καταναλώνει», εξήγησε.


πηγή energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου