Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Δώρα» για τα φωτοβολταϊκά στις στέγεςΔώρα σε 35.000 νοικοκυριά με φωτοβολταικά σε στέγες, και σε 2.500 αγρότες κάνει η κυβέρνηση με το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, εξαιρώντας κάποιες κατηγορίες από το κούρεμα στις ταρίφες που εισπράτουν, και περιορίζοντας το κούρεμα σε πολλές άλλες. Μετά την παρέμβαση των 57 βουλευτών που ζητούσαν παρεμβάσεις υπέρ των επενδυτών, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει στο 33% το μέσο κούρεμα στις εγγυημένες ταρίφες των επαγγελματικών φωτοβολταικών, για να κάνει δώρο στα οικιακά και τα αγροτικά φωτοβολταικά.

Ετσι ενώ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που είχε τεθεί προ εβδομάδων σε διαβούλευση το μεσοσταθμικό κούρεμα για τις ταρίφες των οικιακών και αγροτικών φωτοβολταικών ήταν 29% και 26% αντίστοιχα, πλέον περιορίζεται σε 18,5% και 22,5% αντίστοιχα.

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός οικιακού φωτοβολταικού που είχε κλειδώσει τιμή για το γ' 3μηνο του 2012 στα 49,5 λεπτά η κιλοβατώρα, ενώ με τις αρχικές ρυθμίσεις κουρευόταν στα 31 λεπτά, τώρα, μετά το κούρεμα η τιμή διαμορφώνεται στα 34 λεπτά.

Παράλληλα από το κούρεμα εξαιρούνται εντελώς τα φωτοβολταϊκά σε στέγες που τοποθετήθηκαν μέχρι το β τρίμηνο του 2011.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου