Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: δυστύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο – Ένας νεκρός και τραυματίες



Ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και τρείς άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή σε ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Russellville, στο Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως ανακοίνωσε η Entergy, η εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Arkansas One, το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα μέρος της γεννήτριας έπεσε καθώς οι εργαζόμενοι το έβγαζαν έξω από την τουρμπίνα.
«Έχει επιβεβαιωθεί ότι ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και τρείς άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Jeff Forbes, αντιπρόεδρος της εταιρείας, εκφράζοντας τη λύπη του για το συμβάν.
Οι τραυματισμένοι εργάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία και τις Αρχές, το ατύχημα δεν επηρέασε τους αντιδραστήρες ούτε σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας.
Το πυρηνικό εργοστάσιο Arkansas One έθεσε σε λειτουργία την πρώτη του μονάδα το 1974 και τη δεύτερη το 1980. Οι δυο μονάδες ικανοποιούν το 30% της ζήτησης του Αρκάνσας σε ηλεκτρική ενέργεια.
Αν και η εταιρία έκανε λόγο για «σοβαρό βιομηχανικό δυστύχημα», η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ το κατέταξε στην κατηγορία του «ασυνήθιστου συμβάντος», που περιλαμβάνει λιγότερο σοβαρά δυστυχήματα σε πυρηνικά εργοστάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου