Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κινητό Xperia με εναλλάξιμους φακούς ετοιμάζει η Sony



Έχουμε ακούσει εδώ και κάποιες μέρες ότι η Sony Mobile ετοιμάζει ένα Xperia smartphone με εναλλασόμενους φακούς. Ότι δηλαδή θα μπορεί να δέχεται διαφορετικούς φακούς όπως σήμερα συμβαίνει με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές d-SLR ή στις καινούριες τις μικρότερες τύπου pen κτλ. Σήμερα η ιστοσελίδα PhoneArena ρίχνει νερό στον μύλο των φημών και προσθέτει ότι…
… η Sony ετοιμάζει ένα camera phone με τον καλύτερο φακό που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε κινητό, ισάξιο αυτού του Nokia 808 Pure View (41 Megapixel) ή το καινούριο Lumia παρόμοιας ποιότητας που ετοιμάζεται να λανσαριστεί. Θα είναι με εναλλασόμενους φακούς; Θα δείξει… Είναι κάτι το οποίο περιμένουμε αν και άφραγκοι με αγωνία ;)
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς τόσα πολλά πίξελ "χωράνε" σε αισθητήρες μικρούς όσο τα τηλέφωνα. Γιατί είναι γνωστό πως σε μικρούς αισθητήρες όταν τους φορτώσουν πολλά μεγκαπίξελ αυτοί "δημιουργούν" μία φωτογραφία με αρκετό κόκκο (συνηθισμένος φαινόμενο σε κόμπακτ μηχανές χαμηλής τιμής και υψηλών μεγκαπίξελ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου