Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΕΗ: με γερμανική χρηματοδότηση η Πτολεμαΐδα V



Tην έγκριση του γερμανικού Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Εuler – Hermes για την ασφαλιστική κάλυψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστεί η λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V (διαβάστε περισσότερα εδώ), εξασφάλισε η ΔΕΗ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας λιγνιτικής μονάδας, ισχύος 660 MW, ανέρχεται σε 1,4 δις. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την παροχή εγγύησης εκ μέρους της Euler-Hermes, επισημαίνοντας ότι καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του Οργανισμού στην επιχείρηση.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα», ενώ προσέθεσε ότι οι νέες επενδύσεις δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η Greenpeace προειδοποιεί ότι οι επενδύσεις σε νέες και υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες, θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα μονοπάτι με καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες).
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η πιο συμφέρουσα λύση για την αντικατάσταση του λιγνίτη είναι οι ΑΠΕ. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες).

Πηγή: econews

Σχόλιο: Να που οι γερμανοί μπήκαν από την κερκόπορτα στην ενέργεια της χώρας. Ήθελαν να μπουν και καλά με το πρόγραμμα "Ήλιος" (πρώτη φορά βλέπω φούσκα να σκάει χωρίς να φουσκώσει) αλλά τελικά τα σχέδιά τους είναι οι λιγνιτικές μονάδες από ότι δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου