Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Έως και 1 τρισ. ευρώ το κόστος για τη γερμανική ενεργειακή αναδιάρθρωση


Οι μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα στη Γερμανία θα μπορούσαν να κοστίσουν μέχρι και 1 τρις. ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας, Peter Altmaier.
«Το κόστος για την ενεργειακή μας μεταρρύθμιση και την αναδιάρθρωση του ενεργειακού μας εφοδιασμού θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος του 2030», δήλωσε συγκεκριμένα ο  Altmaier σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Έχουμε ίσως την τελευταία μας μεγάλη ευκαιρία να θέσουμε τις σωστές βάσεις προκειμένου να επιτύχει το εγχείρημα», προσέθεσε.
Η ενεργειακή στροφή της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, γνωστή ως “Energiewende”, έχει οδηγήσει σε ιδιαίτερα υψηλές επιδοτήσεις για την καθαρή ενέργεια, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί τόσο για την αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές όσο και για την υπονόμευση της γερμανικής ανταγωνιστικότητας στις παγκόσμιες αγορές.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου και τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία το Μάρτιο. Όπως ανέφερε, η περικοπή των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ κατά 1 δις. θα μπορούσε να εξοικονομήσει 200 δις. ευρώ μέσα σε διάστημα 20ετίας.

Πηγή: energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου