Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μείωση των κινήτρων για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στην Ισπανία


Περαιτέρω μείωση των κινήτρων για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών ενέκρινε το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο.
Στη νέα μεταρρύθμιση εισηγήθηκαν περικοπές στις ταρίφες για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό βιομηχανίας, Miguel Angel Soria, το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εξοικονομήσει έως και € 340 εκατ.
Η ισπανική UNEF είπε ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε χρεοκοπία πολλούς Ισπανούς ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, που έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. 

Πηγή: energypress

Σχόλιο: Φαίνεται καθαρά πως ο όποιος σχεδιασμός έχει γίνει (αν έχει γίνει) έχει πάει περίπατο. Και ακολουθεί και η Ελλάδα. Μετά από τις προτάσεις του ΛΑΓΗΕ που είχαμε αναφερθεί και εδώ (κλικ) φαίνεται πως προς το παρόν αυτοί που σκέφτηκαν ή πιο σωστά τους έπεισαν να "επενδύσουν" στα Φ/Β και γενικά να υποθηκεύσουν τα κομμάτια γης που είχαν στην κατοχή τους, αυτό τους γυρνάει σε μπούμερανγκ. Ο ΛΑΓΗΕ αδυνατεί να πληρώσει αυτούς τους παραγωγούς και παράλληλα αυτοί αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες και τα υψηλότατα επιτόκια που τους έχουν επιβληθεί, συνυπολογίζοντας τα διάφορα χαράτσια που τους έχουν αποδοθεί, τότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως οι παραγωγοί τροφοδοτούν με ρεύμα το δίκτυο ουσιαστικά αφιλοκερδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου