Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

1,5 δισ. επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με την κατασκευή του TAP



Επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα φέρει αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), με τη συμφωνία για την κατασκευή του να αναμένεται να υπογραφεί σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώπιον του Πρωθυπουργού.
Πρόκειται για μία τριμερή διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναμένεται μα υπογράψει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη και σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, αναμένεται να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της ευρωπαϊκής αγοράς.
Στην τελετή υπογραφής θα παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, της Κοινοπραξίας TAP των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, ήτοι της Ελβετικής Axpo, της Νορβηγικής Statoil και της Γερμανικής E.ON Ruhrgas, εκπρόσωποι των εταιρειών που απαρτίζουν το Consortium του Shah Deniz II, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι τρίτων χωρών.
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί εξάλλου στις 10.00 με τους Περιφερειάρχες, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας Λουσίντα Κρέιτον.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών. Δ. Κούρκουλας.

Πηγή: energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου