Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αποκατάσταση βλάβης τηλεφώνου Xperia S (photos)

Πρόσφατα συγγενής μου μου εμπιστεύτηκε το κινητό του τηλέφωνο ώστε να καταφέρω με κάποιο τρόπο να σώσω τα αρχεία του καθώς είχε πολύτιμες στιγμές σε φωτογραφίες και βίντεο από τον γιό του. Το εγχείρημα δύσκολο καθώς το τηλέφωνο είχε πέσει σε όμβρια ύδατα και ήταν βυθισμένο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το άλλο αρνητικό είναι ότι είναι τηλέφωνο τύπου smartphone και μάλιστα όχι απλό αλλά η προηγούμενη ναυαρχίδα της Sony και συγκεκριμένα το μοντέλο Xperia S.

Φυσικά δεν άνοιγε με τίποτε. Αποφάσισα λοιπόν να εφαρμόσω μία παλιά τεχνική της ηλεκτρονικής η οποία λέει πως το οινόπνευμα θεραπεύει σχεδόν τα πάντα! Όχι δεν του έκανα βεντούζες αλλά το αποσυναρμολόγησα (όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες) ώστε να έχω σε ξεχωριστά κομμάτια την κάμερα, την μπαταρία την πλακέτα με τον επεξεργαστή κτλ. Είδα πως αν και 2 εβδομάδες εκτός λειτουργίας, ακόμα κρατούσε υγρασία στα μέσα κυκλώματα. Έτσι έριξα και έτριψα τις πλακέτες με καθαρό οινόπνευμα το οποίο ως γνωστόν διαλύεται και συμπαρασύρει σε διάλυση και μέρος του νερού και έτσι αφήνοντάς το για 4 μέρες ανοιχτό δίπλα στην ξυλόσομπά μου που έχει σε εκείνο το σημείο 45-50 βαθμούς Κελσίου, αυτό στέγνωσε τελείως και τελικά κατάφερα να το ανοίξω με κάποιες απώλειες.

Το καλό ήταν πως μπόρεσα και έσωσα το 100% των αρχείων (κοντά στα 4G) και ίσως με ένα μικρό σέρβις σε ένα κατάστημα κινητής να μπορέσει να σωθεί οριστικά.

Οι παράπλευρες απώλειες που είχα ήταν απώλεια ήχου σε αναπαραγωγή βίντεο, και αδυναμία εστίασης της κάμερας.

Όταν έχω νέα θα ενημερώσω.

Δείτε το τηλέφωνο σε κομμάτια:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου