Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Θέμα στα ξένα μέσα η ανάπτυξη των φ/β στην Ελλάδα




Στον εντυπωσιακά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης των ΑΠΕ, και ειδικά των φωτοβολταϊκών, που συνεχίζει να καταγράφεται στην Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα αναφέρονται τα διεθνή κλαδικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τα πρόσφατα στατιστικά της αγοράς που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΦ.
«Παρά την οικονομική τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, η χώρα έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες της σαν φοίνικας και έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά», αναφέρει χαρακτηριστικά το renewableenergyworld.com, το οποίο αποδίδει την τεράστια αυτή ανάπτυξη το σύστημα των εγγυημένων τιμών που έχει θεσπίσει η χώρα.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η Ελλάδα έχει πλέον πενταπλάσια κατά κεφαλήν εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΦ, τα οποία παρατίθενται στο δημοσίευμα του ξένου μέσου, η Ελλάδα το 2012 κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και την έβδομη διεθνώς όσον ότι αφορά την νέα εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών.
Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν 912 νέα μεγαβάτ (MW) φωτοβολταϊκών το 2012 ή αντίστοιχα το 88% όλης της νέας ισχύος ΑΠΕ που προστέθηκε τη χρονιά που πέρασε.
Τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν πάνω από το 3% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, παράγοντας 1,7 δισ. κιλοβατώρες (1,7 TWh) ή αλλιώς το 30% όλης της πράσινης ενέργειας το 2012. Χάρη στα φωτοβολταϊκά, το 2012 αποφεύχθηκε η έκλυση 1,12 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: energypress

Σχόλιο: Κάπως διαφορετικά τα βλέπω εγώ πάντως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου