Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανικός “εμφύλιος” με φόντο τις ΑΠΕ – Πρότειναν (και εκεί) έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης




Κόντρα ξέσπασε στη Γερμανία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος με αφορμή το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιδοτήσεις υπέρ των ΑΠΕ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πήτερ Άλτμαγιερ, πρότεινε τηνπεραιτέρω περικοπή των εγγυημένων τιμών που απολαμβάνουν οι ηλεκτροπαραγωγοί από ΑΠΕ, καθώς και την αναστολή των επιδοτήσεων στα νέα έργα ως μέτρα περιορισμού των αυξήσεων με τις οποίες θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Επίσης, ο Άλτμαγιερ πρότεινε να επιβληθεί φόρος αλληλεγγύης στους υπάρχοντες επενδυτές ΑΠΕ (μάλλον θα εμπνεύστηκε από τις πολιτικές του δικού μας ΥΠΕΚΑ) και στην κατάργηση των απαλλαγών ορισμένων ενεργοβόρων επιχειρήσεων από το τέλος ΑΠΕ με το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές.
Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ χαρακτήρισε ως “ανεδαφικές λύσεις” τις προτάσεις του γερμανικού ΥΠΕΚΑ και επισήμανε πως ο “φόρος αλληλεγγύης” θα συναντήσει τόσο νομικά όσο και πολιτικά εμπόδια στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.
Αναλυτές χαρακτηρίζουν ψηφοθηρικές τις προτάσεις Άλτμαγιερ ενόψει των επικείμενων γερμανικών εκλογών.
Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στη μακρά διαμάχη ΥΠΟΙΟ-ΥΠΕΚΑ στη Γερμανία με φόντο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα.

Πηγή: econews

Σχόλιο: Όταν τελειώσουν οι γερμανικές εκλογές θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Και στο εσωτερικό της Γερμανίας αλλά και στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου