Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Έξυπνο» ρολόι από την Apple;




Επικαλούμενοι πηγές μέσα από την αμερικανική εταιρεία, οι New York Times υποστηρίζουν πως η Apple εξετάζει διάφορα σχέδια για το iWatch, ένα «έξυπνο» ρολόι που θα λειτουργεί σαν συμπληρωματικό περιφερειακό του iPhone.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρολόι θα συνδέεται ασύρματα με το smartphone, ώστε ο χρήστης του να έχει πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει στο κινητό του. Το iWatch θα καλύπτεται από Willow Glass, ένα νέο είδος εύκαμπτου γυαλιού που αναπτύσσεται από την εταιρεία Corning Glass Technologies.

Μέσω του ρολογιού, αυτός που το φορά θα μπορεί να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές πληρωμές, να πλοηγηθεί και να στείλει μηνύματα. Επίσης, το αξεσουάρ θα μπορεί να συγκεντρώνει διάφορα στοιχεία (π.χ. αριθμό βημάτων), για να δείχνει στον χρήστη πόσες θερμίδες καταναλώνει όταν γυμνάζεται ή πόσο διήρκεσαν τα διάφορα στάδια του ύπνου του. Το iWatch θα βασίζεται στο λειτουργικό iOS, όπως και τα iPhone και iPad.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται δηλώσεις του Pete Bocko, στελέχους της Corning Glass Technologies, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι το Willow Glass είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε γκάτζετ. Ο Bocko ωστόσο δεν διευκρινίζει αν η εταιρεία του συνεργάζεται ή όχι με την Apple.

Πάντως, πληροφορίες για το iWatch έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν γνωστό κινεζικό σάιτ υποστήριξε πως η Apple έχει στα σκαριά ένα τέτοιο γκάτζετ, μεγέθους 1,5 ίντσας. Πολύ πιο πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, και η Wall Steet Journal αναφέρθηκε στο iWatch, υποστηρίζοντας ότι η Apple συζητά με τη Foxconn, τον βασικό κατασκευαστή της, για τις τεχνολογίες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα «έξυπνο» ρολόι.

Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου